Archive for the ‘Allmänt’ Category

julklappar

tänkte skriva en men nej, iår får ni ha fantasi :)

egentligen är det väl bara en torktumlare och nagelgrejer (konad lack till stamping, nail art stripes)

barnen är det nog inte något speciellt heller tror jag. hampus älskar lego och att räkna så det skulle alltid vara något. ellie har kommit in i en period där allt ska vara rosa eller lila och prinsessigt.

lång lista eller hur.

 

Oj

det märks att jag sitter framför datorn hela dagarna på jobbet. har inte bloggat på ett år. hoppsan.

iof sig har det väl inte hänt så mkt.

barnen växer och vi jobbar :)

tror jag kommit på hur jag gick ner i vikt sist, jag äter inte.

mattias har fått ett nytt jobb så vissa dagar äter jag och barnen själva vilket resulterar i att jag inte äter. konstigt att man gick ner för det var så jag gjorde vid sista viktnedgången. så kan det gå när inte haspen är på

nu är det iallafall äntligen december, har tjatat på mattias att jag ska få julpynta men jag fick vackert vänta till första advent. bra egentligen.

för en gångs skull har vi inte planerat färdigt julen, hör och häpna. robert har barnen över julen och både jag och mattias jobbar men men det märks. är ju ingen panik än, flera veckor kvar eller vänta nu. det är ju bara 16 dagar kvar. eeeeeeeeek paaanik. inte färdig med julklapparna och ska göra knäck och lussekatter och.

nä, skoja bara. tar det som det kommer hihi

god jul

Äntligen Jul

JAAAA, äntligen som jag väntat.

Allasom känner mig vet hur jul galen jag är men iår har jag hållit mig, nästan. Inget julrelaterat förutom liiite julmusik förra veckan men nu så är det igång.

Julpyntet är uppe, julmusiken är på och julstämningen igång. Har nog smittat av mig lite till Hampus som tjatat om att vi ska julpynta i två veckor :)

Annars är det väl inte mycket som hänt. Det jobbas och vardagen rullar på men nu är det jul och om två dagar åker tomteluvan på hihi

Jobba efter semestern

Ja, iom att det är semester och även driftledare och chefer behöver semester så sitter jag på kontoret som vikarierande driftledare. Tycker det fungerar bra, är lite rörigt ibland och mycket att göra men allt löser sig. Och i sann palan anda tänker jag alltid att det löser sig. Enda jobbiga nu är att det är så varmt att ibland känns det som om hjärnan stänger av sig men så är det för all i värmen. Påminner alla att dricka vatten men glömmer det själv så nu har jag bett arbetskamraten som sitter med mig inne på kontoret att säga åt mig att dricka vatten så idag hade vi vatten pauser då och då :)

Kontoret är varmt som en bastu och  det är till och med så att datorerna börjar bli segare på eftermiddagarna på grund av värmen.Är iof bra eftersom man själv inte jobbar så fort då, hihi.

Flyttat och stormtrivs

Ja, nu har man varit våla bo sen i början av juni och jag stormtrivs. Bor i en trea mitt   i centrum och älskar det. Nära till skolan, affären mamman och kenneth och bussen, den sista är riktigt smidig för som alla vet har jag en bilförbannelse över mig och krisar det sig kan jag alltid åka buss. Ser bussen från balkongen och så fort det kom en buss i början skrek hampus rakt ut ”mamma bussen”.

Vi sitter ute på balkongen och myser jätteofta och sitter där i skrivande stund. Lägenheten är nästan helt iordning, bara lite småsaker kvar att fixa. Förrådet är ju naturligtvis helt kaos i men man kan inte få allt.

Har lite saker kvar i huset men det är mest trädgårdsaker som jag inte behöver just nu och som ändå ska till kusten i höst.

 

Sommaren har varit näst intill perfekt. Varit tvåveckor på västkusten och bara tagit det lugnt. Var bara in till Lysekil en gång och en sväng in till smögen. Har inte gjort så lite där på flera år. Sen hade jag sällskap med ner som gjorde sånt som jag brukar så jag hann tom sola en hel del.

Sommarstugans väg ska byttas i höst. Den har varit infekterad av myror och blev nästan helt uppäten ochmåste bytas iår men det får bli när jag är barnledig.

För alla som inte vet och undrar så separeade jag och r i februari och vi håller på och löser vardagen runt omkring.Sakta mensäkert börjar det mesta gå in i vardagsrutiner igen och det börjar bli stabilt :)

 

Jag fick den

För två veckor  sedan sökte en lägenhet i våla i trapphuset precis bredvid mamma och den 17:e  fick jag ett mail om att jag var på 1:a plats. Hörde av mig till hon som har lägenheten nu och över och tittade. Såå fin, en tre på 77 kvm och nya tapeter och golv i alla rum förutom ett. Ny kyl/frys och spis. Det bästa är tapeter, jättesnygga och precis de jag själv hade valt. Enda nackdelen är mitt sovrum som blir ganska litet men jag ska ju bara sova i det så jag överlever. I hyran ingår allt förutom hushållselen så det blir ännu färre räkningar, ska bli så skönt. De har även en diskmaskin modell smalare och en tvättmaskin som de gärna sålde vidare oxå. Helt underbart, då slipper jag låna mammas. Inflyttning enligt Hebygårdar är 2014-08-01 men de ska flytta redan i juni antagligen så då kan jag få tillgång till  den tidigare. Ska bli så skönt så vi kan sätta igång processen med att sälja huset. Skönt med lägenhet då slipper man det här med att ringa rörmokare och andra hantverkare när något går sönder, bara att ringa vaktmästaren. DÅ kan jag börja lägga ner mer energi på barnen, mig själv, jobbet och sommarstugan så klart. Vet inteom jag velat bo lägenhet om det inte var för sommarstugan och där kommer bli sååå fint. Ska även göra något speciellt till min underbara chef som hjälpte mig få lägenheten, får se vad det blir.

 

Kram från  en allt lyckligare Zarah

Underbart

Jag har gått ner till 73 kilo. Så här lite har jag inte vägt sen innan jag var gravid med Hampus, så för fem år sedan.

Har 8 kilo kvar tills jag är nöjd sen får vi se, det beror på om jag är nöjd med hur jag ser ut då.

Mina kläder sitter bättre och jag har gått ner en storlek. Sakta men säkert börjar det mesta bli bättre och till sommaren händer det mer saker.

hämta

Glad påsk

Hoppas alla får möjlighet att njuta av det underbar vädret och sällskap av era nära och kära.

 

images

Själv har haft en underbart avslappnande helg som inte är slut än. För första gången någonsin är helt själv under påsken och det har varit/är underbart. Igår satt jagoch läste i hammocken ett timmar, somnade även en stund ;).

Idag ska jag passa på att städa och plocka nu på förmiddagen och när solen kommit igång ordentligt ska jag ut och njuta.

 

Underbart med sol och ledigt

 

RIP Azlan

Ja, idag var mamma tvungen att låta alla våran bamse björn somna in. Han har i ett par dagar mått riktigt dålig och varit hängig och inte alls glad. Igår åkte vi in till veterinären och det tog prover. Han hade dels en tumör som blivit jättestor och spruckit och sen upptäckte de att han hade pankritit (akut bukspottskörtelinflammation). Båda diagnoserna hade kunnat åtgärdas men hade inneburit svåra smärtor för Azlan och därför mamma och Kenneth det svåra beslutet att låta honom somna in.

Veterinären och klinikens personal var väldigt trevlig och förstående och vi fick ett eget rum där han fick en lugnande spruta och därefter sprutan som gjorde att han somnade för gott.

Han kommer kremeras och mamma och Kenneth kommer få en urna.

RIP och vi kommer alltid minnas dig

 

44337_1259885997784_6643493_n

Shabby chic lampa

Har man inget att göra så skaffar man sig.

Har helt snöat in på shabby chic stilen och saker man kan göra själv av loppis fynd och liknande.  Att handla second hand är jätte roligt och framförallt miljövänligt.

Satt och flamsade på google och olika hemsidor ich hittade en guide på hur man gör en egen lampa av gamla porslin delar. Naturligtvis måste jag prova, så ut och leta porslin i alla möjliga olika modeller och sen hem och borra och limma.

Jag blev jättenöjd och nu saknas det bara en lampskärm och et bra ställe att ställe den på. Hela lampan är gjord av loppis fynd och återvunna delar förutom glödlampan :)

 

2014-02-16 15.10.37